Ljuta čokolada

Promena vremenskih prilika i zahlađenje utiču na naš apetit. S hladnijim danima svi se nekako bacimo na težu hranu. Ako imate potrebu za nečim pikantnim, a nećete za ručak da pravite “teške” sosove ili motate sarme, predlažemo vam da napravite pikantnu poslasticu.

 

Ljuta čokolada

Za 4 osobe: 5 dl mleka, 1 dl slatke pavlake, 300 g kakao praha, crvena ljuta papričica, 4 kašike meda, 100 g mlevenih badema, kesica C šlaga i 100 g čokolada za kuvanje.

Kakao pomešajte sa malo hladnog mleka i izmiksajte da se ne bi formirale grudvice. Ostatak mleka pomešajte sa slatkom pavlakom i zagrejte, dodajte rastopljeni kakao i nastavite da mutite dok se svi sastojci ne sjedine. Skinite s ringle i sačekajte da se ohladi. Ljutu papričicu pepolovite po dužini, uklonite joj semenke, iseckajte je i pomešajte sa mlekom. Dodajte čokoladu otopljenu na pari, med i još malo mutite. U posebnoj posudi umutite C šlag prema uputstvu iz kesice i rasporedite u 4 čaše. Odozgo sipajte mlevene bademe, prelijte ohlađenim napitkom, ukrasite preostalim komadićima ljute papričice i servirajte.

I ne zaboravite, čokolada je u sprezi sa ljubavlju, pa…budite maštovite i iskoristite pikanteriju!

Redakcija

Redakcija

Leave a Reply